Rejseforsikring til Wallis og Futuna
Få et trygt ophold med en rejseforsikring fra Europæiske ERV. Vi tilbyder forskellige typer af rejseforsikringer, som kan tilpasses med tilvalg.
Køb en rejseforsikring her >
Oversigt
Hovedstad: Mata Utu (1.000 indbyggere)
Befolkning: 11.502 (2024 estimeret)
Religioner: romersk-katolske
Sprog: Wallisisk, Futunan, fransk
Tidszone: UTC+12
Køreside: Højre
Opkaldskode: +681
Elektriske stik: Type E
Penge
Den lokale valuta i Wallis og Futuna er Comptoirs Francais du Pacifique francs (XPF). Fra 7. januar 2025 er 100 XPF lig med 0,87 USD.
Valutaveksling kan foretages i banker.
Rejsende bør være parate til at bruge enten kontanter eller kredit- eller betalingskort til at foretage betalinger. Kreditkort kan bruges i de fleste butikker, restauranter og hoteller. Kontanter er også acceptable, selvom der kun findes tre pengeautomater i området, to i Wallis og et i Futuna Kreditkort accepteres bredt. Hæveautomater er ikke almindeligt tilgængelige.
Der findes ingen valutakontorer i Wallis og Futuna; Valutaveksling anbefales i Ny Kaledonien eller Fiji, hvorfra fly til Wallis afgår
Elektricitet
Strømforsyningen i Wallis og Futuna er pålidelig. Elektricitet kører på 220V ved 50Hz ved hjælp af stiktype(r) E. Rejseadaptere og højspændingsomformere anbefales i Wallis og Futuna
Pas
De fleste rejsende skal bruge et pas for at komme ind i Wallis og Futuna. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejsedatoen, være udstedt inden for de seneste ti år og have to blanke sider.
Statsborgere i EU kan rejse ind i franske oversøiske territorier med et gyldigt ID.
Visum
Visumfri indrejse er tilgængelig for visse rejsende, der kvalificerer sig baseret på nationalitet og formål med rejsen. Alle andre rejsende skal anskaffe et visum fra den nærmeste ambassade eller konsulat eller ansøge online (e-visum) inden rejsen.
Kravene til indrejsevisum varierer afhængigt af nationalitet, formålet med rejsen og andre faktorer. Individuelle rejsende er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle visumkrav, som skal bekræftes med myndighederne på deres destination inden rejsen.
Visumfri rejse
Visumfri rejse til Wallis og Futuna (90 dage) : Udenlandske statsborgere fra udvalgte lande kan rejse ind i Wallis og Futuna uden visum i op til 90 dage (tre måneder). Der gælder dog yderligere krav for statsborgere fra Australien , Brasilien , Sydkorea , USA , Japan , Mexico og Venezuela . Rejsende rådes til at konsultere via ambassaden eller konsulære tjenester inden afrejse.
Udenlandske statsborgere fra Albanien , Bosnien , Nordmakedonien og Serbien , der har et biometrisk pas, er også berettiget til denne visumfri indrejseordning.
Visumfri indrejse til Wallis og Futuna (ubegrænset opholdsperiode) : Statsborgere fra EU- landene, San Marino og Monaco kan rejse til Wallis og Futuna uden visum i mere end tre måneder.
Visum
Indrejsevisum (kortvarigt ophold) : Udenlandske statsborgere, der har til hensigt at rejse ind i Wallis og Futuna, men ikke er berettiget til at besøge visumfrit, kan ansøge om et visum til kortvarigt ophold; rejsende med et kortvarigt opholdsvisum har tilladelse til at blive i op til 90 dage. Rejsende kan ansøge om visum via den franske konsulære myndighed; rejsende rådes til at konsultere via ambassaden eller konsulære tjenester inden afrejse.
Lokale rejser
Oversigt
De eneste to lufthavne i Wallis og Futuna er Hihifo Lufthavn (WLS/NLWW) og Pointe Vele Lufthavn (FUT/NLWF) . Wallis og Futuna har ikke et offentligt transportsystem eller taxatjenester. Der er ingen offentlig maritim passage mellem Wallis- og Futuna -øerne. Vejene på Wallis er generelt bedre vedligeholdt end på Futuna , og biler kan lejes fra flere lokale virksomheder.
Rejsesikkerhed
Flyrejser
Der er to lufthavne i Wallis og Futuna. Hihifo Lufthavn ( WLS/NLWW ), 5,6 km (3,5 miles) fra Mata-Utu på Wallis Island , og Pointe Vele Lufthavn ( FUT/NLWF ), 10 km (6,2 miles) øst for Leava på Futuna Island .
Aircalin (Air Calédonie International) er det eneste flyselskab, der driver ugentlige internationale flyvninger gennem Hihifo Lufthavn til og fra Fiji og Ny Kaledonien. Aircalin flyver også mellem øerne Wallis og Futuna .
Nødvendige dokumenter
Andet: Rejsende, der ankommer via maritime grænser, skal indsende en rapport for deres ankomst mindst otte dage før afgang til dr-wallis-et-futuna@douane.finances.gouv.fr og denis.misiewicz@douane.finances.gouv.fr . Dokumentlink:
Vejrejser
Trafikken bevæger sig til højre i Wallis og Futuna. Hastighedsgrænsen er 40 km/t (25 mph). Den lovlige tærskel for spirituskørsel er 0,5 milligram alkohol per milliliter blod. Vejene på Wallis er generelt godt vedligeholdt, mens vejene på Futuna er mindre. Det er nødvendigt at køre ad grusveje for at nå de største attraktioner og skønhedssteder på begge øer. Der er ingen 'dobbelte veje'. Dyr og skødesløse fodgængere, der går på vejen, gør natkørsel på uoplyste bagveje farlige.
Jernbanerejser
Der er ingen jernbanetransport i Wallis og Futuna.
Offentlig transport
Der er ingen offentlig transport eller vejtaxa i Wallis og Futuna, men det er muligt at leje en bil for at komme rundt. Der er heller ingen offentlig bådforbindelse mellem Wallis og Futuna .
Biludlejning: Wallis og Futuna Tourist Board giver en liste over lokale biludlejningsfirmaer, der er tilgængelige på øerne. Besøgende fra lande uden for Den Europæiske Union (EU) kan have brug for et internationalt kørekort for at leje en bil.
Færger og både: Wallis -øerne kan nås med bådtaxi. Lokale fiskere kan tilbyde et lift fra Alofi til Futuna .
*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.
- {{originalfilename}} x
Kan jeg bestille forsikringen til landet?
Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Læs mere her >