Rejseforsikring til Færøerne
Har du trygheden med på din rejse? En rejseforsikring giver dig tryghed på din rejse til Færøerne, så du kan slappe af og nyde dit ophold!
Køb en rejseforsikring her >
Oversigt
Hovedstad: Torshavn (indb. 21.000)
Befolkning: 53.270 (2024 estimeret)
Religioner: Kristne (overvejende evangelisk-lutherske)
Sprog: Færøsk (afledt af oldnordisk), dansk
Tidszone: UTC 0; sommertid: +1 time, begynder sidste søndag i marts; slutter sidste søndag i oktober
Køreside: Højre
Opkaldskode: +298
Elektriske stik: Type F og Type K
Penge
Den lokale valuta på Færøerne er danske kroner (DKK). Pr. 7. januar 2025 er 100 DKK lig med 13,93 USD.
Valutaveksling kan foretages i banker.
Rejsende bør være parate til at bruge digitale betalinger. De fleste steder på fastlandet accepterer kreditkort, inklusive de mere fjerntliggende øer. Kreditkort accepteres bredt. Hæveautomater er kun tilgængelige i by- og/eller turistområder.
De fleste steder accepterer ikke American Express.
Restauranter kan inkludere et servicegebyr, hvis det er tilfældet, rund op for ventepersonalet.
Elektricitet
Strømforsyningen på Færøerne er pålidelig. Elektricitet kører på 230V ved 50Hz ved hjælp af stiktype(r) F og K.
Pas
De fleste rejsende skal have et pas for at komme ind på Færøerne. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejsedatoen, være udstedt inden for de seneste ti år og have to blanke sider.
Statsborgere i Den Europæiske Union (EU) kan komme ind i Schengen-området med et gyldigt ID.
Statsborgere fra nordiske lande er ikke forpligtet til at have pas for indrejse til Færøerne, men skal have et billedlegitimation.
Visum
Visumfri indrejse er tilgængelig for visse rejsende, der kvalificerer sig baseret på nationalitet og formål med rejsen. Alle andre rejsende skal anskaffe et visum fra den nærmeste ambassade eller konsulat eller ansøge online (e-visum) inden rejsen.
Kravene til indrejsevisum varierer afhængigt af nationalitet, formålet med rejsen og andre faktorer. Individuelle rejsende er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle visumkrav, som skal bekræftes med myndighederne på deres destination inden rejsen.
Visumfri rejse
Visumfri rejse til Danmark, Grønland og Færøerne : Udenlandske statsborgere fra udvalgte lande får visumfri indrejse i Danmark. Samme betingelse gælder for indrejse til Grønland og Færøerne.
Diplomat-, service- og specialpasindehavere kan indrejse visumfrit uanset deres nationalitet.
Visum
Indrejsevisum : Udenlandske statsborgere fra lande, der ikke er opført i den visumfri aftale, skal have visum for at rejse ind på Færøerne eller Grønland; højst sandsynligt skal de have et Schengen-visum, da rejsen går gennem et Schengen-land, såsom Danmark.
Lokale rejser
Oversigt
Områdets kompakte størrelse giver mulighed for bekvem rejse mellem øer, takket være et godt forbundet offentlig transportsystem. Regionen opretholder strenge sikkerhedsstandarder for land-, færge- og lufttransport. Tåge vejrforhold om sommeren (juni til august) kan resultere i dårlig sigtbarhed, hvilket øger truslen fra græssende dyreliv, der krydser vejbaner. Veje i fjerntliggende områder kan være uasfalterede og udgøre en øget risiko ved kørsel under hårde vejrforhold.
Rejsesikkerhed
Flyrejser
Vágar Lufthavn (FAE/EKVG) ligger på øen Vágar og fungerer som den primære gateway for både indenrigs- og udenrigsflyvninger til Færøerne. Lufthavnen ligger cirka to kilometer øst for Sørvágur , og Vágar er forbundet med øen Streymoy og hovedstaden Tórshavn via den undersøiske Vágatunnilin-tunnel . Adskillige indenlandske destinationer kan tilgås via Atlantic Airways helikoptertjeneste; internationale destinationer betjenes af Widerøe, Atlantic Airways og Scandinavian Airlines (SAS).
Sikre og rene offentlige busser tilbyder regelmæssig service fra Vágar Lufthavn til Tórshavn og andre større byer. Taxaer kan lejes uden for ankomsthallen.
Luftrum
Området kan nås fra Danmark, Grønland, Island, Norge og Storbritannien.
Vejrejser
Trafikken bevæger sig til højre, og brug af forlygter og sikkerhedsseler er obligatorisk. Tåge vejrforhold om sommeren kan resultere i lav sigtbarhed, hvilket øger truslen fra græssende dyreliv, der krydser vejbaner. Veje er vedligeholdt til en meget høj standard. Streymoy og Eysturoy-øen er forbundet via Sundabrúgvin-broen . Undersøiske betalingstunneler forbinder også Vágar med Streymoy og Borðoy med Eysturoy . Vejbroer forbinder Borðoy med Viðoy og Kunoy .
Hastighedsgrænser er begrænset til 50 km/t (30 mph) inden for by- og landsbygrænser og 80 km/t (50 mph) i landdistrikter. Parkering i Tórshavn , Klaksvík og Runavík er kun tilladt, hvis der vises en parkeringsskive i nederste højre hjørne af det forreste køretøjs forrude. Parkeringsskiver udleveres gratis i banker og turistkontorer.
Offentlig transport
Områdets lille skala og omfattende offentlige transportsystem gør rejser mellem øer problemfri og bekvem.
Færger og både: En international færgeforbindelse forbinder Tórshavn med Danmark ( Hirtshals ) og Island ( Seyðisfjörður ) med to ugentlige afgange i sommerhøjsæsonen. Tjenesten er sikker og generelt pålidelig, dog udsat for forstyrrelser om vinteren på grund af dårligt vejr.
Indenlandske bilfærgeforbindelser forbinder stort set alle øer og spænder fra én gang dagligt til otte daglige afgange, afhængigt af ruten. Avancerede bookinger er ikke tilgængelige; den færøske offentlige transporttjeneste, Strandfaraskip Landsins, udgiver en årligt opdateret køreplan, som er tilgængelig i passagerterminalen i Tórshavn og på alle turistinformationscentre.
Mere information om billetter til den internationale færgeservice er tilgængelig på Smyril Lines officielle hjemmeside .
Busser: Bybusforbindelser arbejder i forbindelse med det offentlige færgeselskab og tilbyder et veludviklet offentligt transportsystem. Alle byer kan nås med en daglig busforbindelse afhængigt af ruten og årstiden. Selvom billetpriser anses for dyre, er børn, studerende og seniorer berettiget til nedsatte priser. Køretøjerne, der bruges på ruterne, er generelt velholdte, og tjenesten har en fremragende sikkerhedsstatus.
En gratis lokal busforbindelse kører i Tórshavn og tilbyder fire ruter, der når de fleste områder af hovedstaden. Busserne kører hver halve time i dagtimerne og hver time på hverdagsaftener. Ingen tjenester kører i aftentimerne i weekenden. Selvom kriminaliteten er lav på hele Færøerne, kan der forekomme tilfælde af småtyveri; hold tasker tæt på dig og værdigenstande i sikre lommer.
Taxaer: Taxaer tilbyder en relativt billig form for offentlig transport, med alle takster faste og uovervågede. Priser oplyses.
Biludlejning: Lokale og internationale virksomheder tilbyder biludlejning i Tórshavn og Vágar . Køretøjer, der kan lejes, er generelt nye, sikre og velholdte.
*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.
- {{originalfilename}} x
Kan jeg bestille forsikringen til landet?
Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Læs mere her >