Gode råd på rejsen

Her finder du vores rejseråd før, under og efter din rejse

Den gode forretningsrejse giver dig mulighed for både at slappe af og koncentrere dig om det, der er vigtigt på rejsen. Inden du tager afsted, er det en god ide at læse vores sikkerhedsråd, så du forhåbentlig får en så tryg og sikker rejse som muligt.

Tjeklisten – hvad skal du have styr på?

Det er ikke den bedste start på turen, hvis du glemmer f.eks. dit pas eller medicin til rejsen. Det er derfor en rigtig god ide, at du laver en tjekliste over de ting, du skal have styr på, inden du rejser afsted. Start i god tid med at lave listen, så du er sikker på, at du ikke glemmer noget, du helst ikke vil være foruden. 

Inden du rejser
Destinationen

Har du rejst til destinationen før? Eller er det et nyt sted, du skal besøge? Vi anbefaler, at du undersøger f.eks. klimaet, den politiske situation og hvor meget kriminalitet der er, så du undgår utrygge situationer på din rejse, og får en god oplevelse.

Vaccinationer

Nogle rejsemål kræver forskellige vaccinationer, mens andre rejsemål blot anbefaler vaccinationer. Det er derfor en god ide at undersøge, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales, inden du rejser afsted. Du kan blive vaccineret hos din egen læge eller på en vaccinationsklinik.

Pas/Visum

Det er en god ide at tjekke om, dit pas er gyldigt, inden du tager afsted. Hvis dit pas er udløbet inden for 3 måneder, kan man for det meste få udstedt et nødpas. Det er dog ikke alle rejsemål, der accepterer dette, så det skal du undersøge. Inden du rejser, anbefales det, at du har fotokopier af dit pas, hvis det skulle blive stjålet på din rejse. For nogle lande gælder det, at du skal have visum, og dette skal du huske at søge om i god tid før, da der kan være lang sagsbehandlingstid.

Kreditkort

Rejs gerne med mere end ét kreditkort. Det kan være en fordel, hvis du skulle være så uheldig at miste eller få stjålet dit kreditkort. Her skal du tænke på, at du kun har ét kreditkort på dig af gangen og evt. efterlader det andet kort i en sikkerhedsboks/pengeskab. Skriv gerne kreditkortnummeret og telefonnummeret til din bank, så du hurtig kan få spærret kortet, og opbevar oplysningerne et sikkert sted, som ikke er i din pung.

Opbevaring af pas/kontanter/billetter

Sørg for at have dine rejsedokumenter lettilgængeligt under turen. Hvis du rejser i en jakke, kan du have f.eks. have pas, kontanter og billetter i en inderlomme. Det anbefales ikke, at du har kontanter eller billetter i indcheckede bagage.

Valg af overnatningssted

Vælg et overnatningssted som er trygt og sikkert (tjek gerne anmeldelser online). Undgå at bo i stueetagen, da røverier er mere udbredt her.

Informer andre om din rejse

Fortæl familiemedlemmer, kollegaer og din kontaktperson i udlandet om planer for din rejse. Husk at informere dem, hvis du bliver forsinket eller bliver nødt til at ombooke din tur.

Pakning af håndbagage

Pak de vigtigste værdigenstande i din håndbagage såsom computer, kamera, smykker m.m. Hvis du tager medicin, bruger briller eller kontaktlinser skal disse ting også pakkes i din håndbagage. Vi anbefaler, at du pakker et ekstra sæt tøj, såfremt du har en indchecket kuffert med, og den fx skulle blive forsinket eller blive væk. Det er vigtigt at huske på, at alle væsker i din håndbagage skal kunne være i en 1-liters pose, og hver væskebeholder må indeholde max. 100 ml.

Hvis du rejser med fly, så kan der være forskel på kravene til bagagens vægt og størrelse. Tjek de specifikke informationer fra flyselskabet, du skal rejse med.

Markering af bagage

Marker gerne din bagage med et farvet bånd og tag gerne et billede af tasken, som du kan bruge, hvis din bagage bliver væk og skal efterlyses af flyselskabet.
I din bagage er det en god ide at skrive en tydelig seddel med dit navn, hjemmeadresse og dit telefonnummer.

Rejseforsikring

Inden du rejser afsted i forretningsøjemed, er det vigtigt at have styr på rejseforsikringen og hvilke dækninger der er inkluderet.
Du kan se vores udvalg af rejseforsikringer her >

Hvis der er styr på rejseforsikringen, kan du printe dit forsikringskort inden din rejse, hvor du også finder kontaktoplysninger til vores alarmcentral.
Print dit forsikringskort her >

Vigtige kontaktoplysninger
  • Gem vigtige kontaktoplysninger til pårørende. Du kan indtaste deres telefonnumre på din mobiltelefon, så det er let at få kontakt til dine pårørende, såfremt der skulle ske noget alvorligt.
  • Undersøg hvad kontaktoplysningerne er til f.eks. politiet og sygehuset.

Vigtige kontaktoplysninger for Europæiske ERV:

Europæiske ERV Alarm
+45 70 10 90 30
erv-alarm.dk@euro-center.com

Skadesafdelingen
+45 33 27 82 55 
skade@erv.dk


Tips til flyveturen

At flyve kan påvirke dig på flere forskellige måder. Vi har herunder samlet nogle af de ting, som kan ske, når du har taget flyveren, og selvfølgelig nogle tips til, hvordan du kan forsøge at undgå, at det sker for dig.

Tips til flyveturen
Jetlag

Mange som rejser over tidszoner, kan opleve jetlag. Det kan tage tid for kroppen at tilpasse sig til en hel ny døgnrytme. Der er flere ting man kan gøre for at minimere jetlag. Her er det godt at drikke en masse væske, undgå alkohol og bevæge sig under flyveturen. Når du kommer frem, er det vigtigt at følge den normale døgnrytme, og komme ud om morgenen. Lys spiller en stor rolle for vores døgnrytme.

Undgå hævede fødder og ben

Måske har du også prøvet at få hævede fødder og ben under en flyvetur. Det bedste råd er at bruge kompressionsstrømper under flyveturen, da dette kan minimere hævede fødder og ben. Grunden til, at du kan opleve hævede fødder og ben skyldes, at det lave tryk i flyvekabine kombineret med at sidde stille længere tid påvirker blodcirkulationen, som får benene til at hæve.

Flyve som gravid

Hvis du er gravid og skal ud at rejse er det vigtigt at holde blodcirkulationen i gang. Dette skyldes, at gravide har en højere risiko for blodpropper. Gå gerne en lille runde hver time og brug kompressionsstrømper.


Undgå der sker noget uheldigt på destinationen

Når du ankommer på destinationen for din forretningsrejse, vil du gerne kunne fokusere på formålet med din rejse. Om det er møder med kunder, besøge en ny leverandør, tage på konference eller noget helt fjerde. Men der kan opstå ting såsom tyveri, der påvirker din forretningsrejse. Vi har herunder samlet gode råd til din sikkerhed på turen.

På rejsemålet
På overnatningsstedet

Brug en sikkerhedsboks/pengeboks og læg dine værdigenstande i den.

Nødudgange

Sørg for at finde ud af, hvor du finder den nærmeste nødudgang, og tjek, at der ikke er noget, der er blokeret/låst.

Uventet besøg

Hvis du ikke har en aftale med en du kender eller har bestilt roomservice, så kontakt receptionen før du åbner døren for folk du ikke kender.

Vær opmærksom

Tyvene kan drage fordel af dig, hvis du har travlt med f.eks. shopping eller forsøger at finde vej. Det er derfor godt hele tiden at være opmærksom på omgivelserne.

Når du er ude at gå

Undgå at gå for tæt på kørebanen, da der er en større risiko for røveri. Når det bliver mørkt om aftenen bør du ligeledes undgå små gyder. Hav altid styr på, hvor din pung er.

Mad & drikke

Mange steder anbefales det ikke at drikke vand fra hanen, så køb i stedet for mineralvand. Du skal derfor også undgå at få isterningerne i dine drikkevarer, da det oftest er lavet af vand fra hanen. Frisk juice der er lavet af andre, bør du undgå. Generelt bør du gå uden om rå fødevarer. Det gælder særligt rå fisk og kød, da du i værste fald kan ende med et maveonde.

Transport

Offentlig transport
Der er stor forskel på, hvilke transportformer der anses som sikre i det land, du rejser til. Nogle steder anbefales det f.eks. ikke at tage metroen, mens andre steder er det, den bedste måde at komme rundt. 

Taxi
Vælg kendte og veletablerede taxiselskaber. Undgå ’pirattaxaer’, da det ikke er sikkert. Aftal prisen, inden du sætter dig ind i bilen, så du ikke bliver overrasket over prisen.

Leje af bil
Det er en god ide at vælge kendte udlejningsfirmaer. Tjek at bilen er forsikret, hvis uheldet er ude. Tag dine værdigenstande med dig, når du forlader bilen. Sørg generelt for, at der altid er min. en halv tank benzin på bilen, så er du på den sikre side. Parkér steder, hvor der er god plads, og undgå at parkere på smalle gader.

Underskrifter

Skriv generelt ikke under på dokumenter, du ikke forstår.

Kontanter og kreditkort

Kontanter
Tag ikke flere penge med end du regner med at bruge på dagen. Overvej om du kan have pengene gemt andre steder end kun i din pung.


Kreditkort
Tjek løbende, at du har dit kreditkort på dig, da der kan være lommetyve.

Sociale medier

I denne digitale tid er det fantastisk, at man kan dele sine rejseoplevelser online. Men tænk over at tjekke dine sikkerhedsindstillinger på dine sociale medier, så folk du ikke kender, ikke finder ud af, at du er væk hjemmefra. På den måde kan du minimere risikoen for røveri derhjemme, mens du er afsted.

I den skarpe sol
  • Det er vigtigt at du stille og roligt vænner dig til solen
  • Husk at bruge solcreme og start med en høj faktor, så du ikke bliver solbrændt
  • Brug solbriller til at beskytte dine øjne fra solen
  • Drink masser af vand, så du undgår at blive dehydreret af varmen


Efter du er kommet hjem

Det kan være godt at komme hjem efter en forretningsrejse, og igen være i vante omgivelser. Herunder finder du råd til, hvad du kan gøre efter, at du er kommet tilbage til Danmark. 

Efter rejsen
Anmeld din skade

Hvis du har brug for at anmelde en skade, kan du gøre det online her.